Kleins

Kleins er en liten kjede med 4 eksklusive mote-butikker i Trondheim og har holdt det gående i over 100 år.

Oppgaven

Kleins ønsket å smelte sammen de fysiske butikkene og nettbutikken. Varelageret i butikkene skulle slås sammen til nettbutikken, og ordrene i nettbutikken skulle sendes til den fysiske butikken som hadde varene. På denne måten ville de slippe å ha eget nettlager og egne ansatte til nettbutikken.

Samtidig var det også et krav til nettbutikken at den kunne gjenspeile kvaliteten på produktene som selges.

Løsningen

Det var mange utfordringer med å ha et distribuert lager. Hvordan kunne nettbutikken sende ordren til rett butikk? Hva om en ordre inneholdt varer som kun var på lager i to ulike butikker? For å løse alle tenkelige tilfeller jobbet vi tett med kunden for å planlegge hvordan alle disse logistikk-utfordringene skulle løses før de kunne implementeres i en teknisk løsning.

Når planen var lagt lagde vi et mellomlag mellom nettbutikken og kundens kasse- og lagersystem. Dette mellomlaget håndterer all logikk slik som å slå sammen lagerbeholdningen fra de ulike butikken og splitte opp ordre som går tilbake til butikkene.

I tillegg til de tekniske utfordringene så skulle også nettbutikken fremstå som like eksklusiv som de fysiske butikkene. Ettersom Kleins har svært gode fotografer, så valgte vi la varene ha fokus. Selve designet på nettbutikken er tilbaketrukket og disre. Det er bildene av produktene som står i fokus.

Teknologi

Nettbutikken drives av Magento og mellomlaget er utviklet i PHP. Utvekslingen av informasjon med nettbutikken og ERP-system er delvis med utveksling av XML-filer og kall til webservices.