Golden Ocean

Golden Ocean er et av verdens ledende tørrlast-rederier og er notert på Nasdaq og Oslo Børs.

Oppgaven

Kunden kom til oss med noen klare ønsker: Vi ønsker å se sabla bra ut, og siden skal være nyttig for alle eksisterende og potensielle investorer.

Løsningen

Gjennom flere runder med kunden og det New York-baserte kommunikasjonsbyrået Rose & Company gjorde vi grep som ikke bare kopierer allerede velprøvde løsninger, men som også er unike og bringer noe nytt.

For eksempel er flåtelisten en nøkkelside for firmaer i rederi-bransjen. Her lagde vi en løsning for filtrering og sortering som gjør siden nyttig både for besøkende og for Golden Ocean selv når de skal hente ut informasjon om sin egen flåte. (www.goldenocean.bm/fleet/)

Vi forenklet også Financial Calendar en hel del fra hva som er vanlig i bransjen. Normalt har man en side for datoer for når kvartalstall skal leveres og en annen side hvor man legger ut webcast av presentasjonen av tallene. Vi slo like godt disse to funksjonene sammen både på forsiden og undersiden. Dette var en helt opplagt forenkling når vi først oppdaget den. Merkelig ingen har gjort det før.

For investorene lagde vi megameny hvor vi grupperte sidene etter tema. Det normale i bransjen er å ha en lang meny med masse punkter uorganisert. Med en slik megameny blir seksjonen for investorer svært mye enklere å navigere.

I tillegg er det gjort mange mindre grep over hele siden som tilsammen gjør siden funksjonell for eksisterende og potensielle investorer. Dette er et prosjekt vi er veldig godt fornøyd med!

Teknologi

Sidene er utviklet med WordPress og hostes hos WP Hosting AS. Pressemeldinger og rapporter hentes fra Nasdaq via en XML-feed som leses hvert 5. minutt. Aksjekurser fra Nasdaq og Oslo Børst hentes også via XML og presenteres på hjemmesiden med 15 minutters forsinkelse.