Vi utviklet en komplett løsning for utlån og lesing av e-bøker for Deichmanske & Buskerud fylkesbibliotek.

Bunnsolide bibliotek

Buskerud fylkesbibliotek holder til i Drammen. Deichmanske bibliotek, som ligger i Oslo, er Norges største folkebibliotek. Det åpnet dørene sine for første gang i 1785, da med litt over 7000 bøker og manuskripter til utlån. Nå, flere hundre år senere, vil folk låne bøker i nye varianter. Derfor kom Deichmanske og Buskerud fylkesbibliotek til oss.

Moderne leseopplevelser

Bibliotekene ønsket å låne ut e-bøker direkte i nettleseren, slik at leselystne nordmenn kunne lese bøkene sine på skjerm, gjerne på flere plattformer. Løsningen måtte være brukervennlig og se bra ut, i tillegg til å være svært sikker. Vår oppgave ble å designe og realisere en portal for bøker og e-bok-lesere. Opphavsrett er naturligvis veldig viktig når man jobber med e-bøker, så kryptering var også en sentral del av jobben.

Les med login

eBib har blitt en brukervennlig og samtidig avansert løsning for utlån av e-bøker. Ignitas har utviklet applikasjonslogikk, sikkerhetsløsninger, DRM, personvernfunksjonalitet og presentasjonslag, i tillegg til brukergrensesnittet og designen. Resultatet er en sikker og funksjonell tjeneste som nå er utvidet til hele 17 biblioteker. Det kan vi være fornøyde med